Tilburg | straatinfo

brand politie meldingen

Hennepkwekerij zorgt bijna voor brand

brand

Tilburg - De politie trof woensdagmorgen in een woning aan de Friezenlaan een hennepkwekerij aan.

De politie kwam de kwekerij op het spoor na een melding door een buurtbewoner, welke een brandlucht rook. De plantage bestond uit bijna honderdvijftig hennepplanten. Deze stonden in twee kamers, verdeeld in vier kweektenten. Er werd niemand aangehouden.

De politie heeft in overleg met de Officier van Justitie de plantage laten ontmantelen door een gespecialiseerd ruimingsbedrijf. Daarbij zijn het kweekmateriaal en de planten in beslag genomen. De planten zijn voor de bewijsvoering bemonsterd. Vervolgens zijn al deze goederen vernietigd.

Tijdens het onderzoek bleek dat er een brand in een van de kamers had gewoed, welke zichzelf gesmoord had. Mocht zich een hennepkwekerij bij u in de buurt bevinden, dan loopt u risico op brand door kortsluiting en lekkage. Criminelen die zich bezighouden met illegale hennepteelt gebruiken onderling veel geweld. De schade die de hennepteelt veroorzaakt is groot. Woningcorporaties en energiebedrijven draaien op voor de kosten veroorzaakt door lekkages, brandschade en illegaal afgetapte energie.

Ruikt u henneplucht of denkt u dat er een hennepkwekerij in uw buurt zit? Meld verdachte situaties, bel de politie via 0900-8844, via het Politie WhatsApp nummer 06-1220 7006 of bel Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000. Onderstaande punten kunnen wijzen op een hennepkwekerij:

Soortgelijke berichten

Hennepkwekerij aangetroffen
Oudesluis

Hennepkwekerij ontmanteld
Hippolytushoef

Hennepkwekerij in Zwaag
Zwaag

Hennepkwekerij ontmanteld
Zwaag

Aanhoudingen bij hennepkwekerij
Wilnis

Huurder aangehouden na ontdekken hennepkwekerij in bedrijfspand
Best

Vier hennepkwekerijen geruimd
Roosendaal

Politie rolt Hellevoetse hennepkwekerij op
Hellevoetsluis

Hennepkwekerij bij toeval aangetroffen
Boesingheliede

Henneptoppen in auto gevonden
Bergen Op Zoom

kaart

kaart
De lokatie van het bericht is automatisch verkregen. Het kan dus zijn dat het bericht op deze kaart afwijkt van de echte lokatie.

Meer politieberichten uit de regio