Politie zoekt getuigen brandstichting avondwinkel

maandag 28 augustus 2017

Tilburg - De politie is op zoek naar getuigen van de brandstichting in een avondwinkel aan de Besterdring. De brand woedde in de nacht van zaterdag 8 op zondag 9 juli 2017 en werd omstreeks 05.15 uur gemeld. Twee bewoners boven de winkel brachten zichzelf ternauwernood in veiligheid aan de achterzijde via de keuken en een plat dak.

Zowel de bovenwoning als de winkel raakten zwaar beschadigd. Er is ter plaatse een buurt- en een sporenonderzoek ingesteld. Hieruit kwam naar voren dat er sprake is van opzet. Er is van buitenaf een brandend voorwerp naar binnen gegooid.

De politie heeft duidelijke camerabeelden waaruit blijkt dat er rond het tijdstip van de brandstichting meerdere personen het pand zijn gepasseerd. Hiervan heeft de politie ook duidelijke signalementen. De politie weet dat hier de daders tussen zitten, maar mogelijk zijn er getuigen die de daders gezien hebben.In combinatie met het feit dat ook de bewoners boven de winkel in gevaar werden gebracht, is dit de reden dat de Tilburgse politie deze zaak hoog opneemt en dringend op zoek is naar getuigen.

De recherche zet het onderzoek naar de brandstichting voort. Mocht u informatie over dit incident hebben dan kunt u dit melden bij de politie onder onderzoeknummer 2017162904. U kunt uw informatie doorgeven:

Laat het ons weten via het tipformulier.

bron: politie.nl | Categorie: brand


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Tilburg | 112 alarmeringen Tilburg | Goedkoop Tanken in Tilburg | Supermarkten in Tilburg | Weerbericht Tilburg