Tilburg | straatinfo

diefstal politie meldingen

Politie stuit op opslagplaats gestolen fietsen

zaterdag 03 september 2016 diefstal

Tilburg - De politie ontdekte een opslagplaats van gestolen fietsen. Er werden 27 rijwielen aangetroffen en in beslag genomen die vermoedelijk van diefstal/heling afkomstig zijn. De bewuste loods was ingericht om fietssloten te demonteren. Twee aanwezige verdachten werden gearresteerd op verdenking van diefstal en heling.

Agenten reageerden vrijdagavond 2 september 2016 op een melding van een verdachte situatie aan de Ringbaan-Oost. Op een terrein waar opslagruimten verhuurd zouden de kentekenplaten van een bestelbus verwisseld worden, zo luidde de melding. Op het terrein werd een Fiat bestelbus aangetroffen met twee groene kentekenplaten (zogenaamde handelarenplaten). Bij nadere inspectie vonden de agenten een opslag loods die vol stond met fietsen. Ook achter in de bestelbus werden fietsen gevonden. In de loods lagen gereedschappen om sloten te verwijderen en tientallen nieuwe fietssloten. Verder lagen er diverse accessoires voor fietsen, zoals fietstassen, manden en opengebroken sloten.

De twee verdachten werden gearresteerd. Het gaat om een 31-jarige man uit Sprang-Capelle en een 27-jarige man uit Hooge Zwaluwe. Beide mannen zijn in het belang van het verdere onderzoek in verzekering gesteld en in gesloten in het cellencomplex. Ze worden verdacht van diefstal en heling. De politie onderzoekt of er mogelijk meer personen bij de zaak betrokken zijn.

In totaal nam de politie 27 fietsen in beslag. Het ging relatief nieuwe fietsen van gerenommeerde, duurdere merken. Van vier fietsen werd de herkomst achterhaald op basis van gedane aangiften. De politie is nog op zoek naar de eigenaren van de overige fietsen. Mist u een fiets en heeft u nog geen aangifte gedaan? Doe dat dan alsnog! Dat kan op verschillende manieren. Raadpleeg onze website voor de diverse mogelijkheden. U kunt ook even bellen 0900-8844 voor nader advies.

Soortgelijke berichten

Politie stuit op partij gestolen navigatieapparaten
Arnhem dinsdag 08 november 2011

Aangehouden voor inbraak schuur
Vroomshoop maandag 19 januari 2015

Negen gestolen fietsen terug gevonden na tip oplettende burger
Zundert donderdag 02 januari 2014

Politie stuit bij aanhouding op hennepkwekerij
Heerenveen zondag 21 april 2013

Verdachte van heling fietsen aangehouden
Benthuizen donderdag 22 augustus 2013

Verdachte van heling fietsen aangehouden
Alphen Aan Den Rijn maandag 29 september 2014

Wie is zijn fiets kwijt?
Assendelft vrijdag 03 juli 2015

Verzameling nepwapens aangetroffen bij zoeking
Leeuwarden zaterdag 20 april 2013

Acht fietsen in beslag genomen
Roosendaal woensdag 14 december 2016

Aangehouden voor diefstal en heling
Kampen donderdag 25 juni 2015

kaart

kaart
De lokatie van het bericht is automatisch verkregen. Het kan dus zijn dat het bericht op deze kaart afwijkt van de echte lokatie.

Meer politieberichten uit de regio