Giftige rookwolk door drugsdumping

dinsdag 10 oktober 2017

Hilvarenbeek - Door het dumpen van illegaal drugsafval bij een bedrijf aan de Ambrosiusweg is woensdagochtend 4 oktober een kleine gifwolk vrijgekomen. Een medewerker en een klant van het bedrijf kwamen in aanraking met de wolk, maar hielden er geen letsel aan over. Zij werden onderzocht door een huisarts.

Onderzoek wijst uit dat er restanten van een amfetaminelab gedumpt zijn. Dat zat verstopt tussen ander afval. Bij het lossen van dat afval kwam de gifwolk vrij. De politie werd gewaarschuwd en startte direct een onderzoek. De politiedienst LFO (Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen) en een gespecialiseerd ruimbedrijf hebben de dumping op een veilige manier opgeruimd en afgevoerd. Tussen het afval zijn ook nog hennepresten aangetroffen. Het bedrijf heeft aangifte gedaan.

Tijdens het onderzoek van de recherche kwam al dezelfde morgen een verdachte in beeld. Deze man, een 65-jarige Tilburger, is halverwege de middag in zijn woning aan gehouden in verband met de zaak. De man is ingesloten. Elders in Tilburg is ook een appartement doorzocht onder leiding van de rechter-commissaris. Behalve enkele documenten is er verder niets in beslag genomen. De recherche vond na onderzoek in deze de zaak een bus in een woonwijk in Goirle.Door onder meer onderzoek naar die in beslag genomen bus is ontdekt wie de vermoedelijke dumper van het drugsafval is. Die verdachte (47) is vanmorgen aangehouden om 07.45 uur in zijn woonhuis. Er wordt niet uitgesloten dat meer aanhoudingen worden verricht.

Door onder meer onderzoek naar die in beslag genomen bus is ontdekt wie de vermoedelijke dumper van het drugsafval is. Die verdachte (47) is vanmorgen aangehouden om 07.45 uur in zijn woonhuis. Er wordt niet uitgesloten dat meer aanhoudingen worden verricht.

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Tilburg | 112 alarmeringen Tilburg | Goedkoop Tanken in Tilburg | Supermarkten in Tilburg | Weerbericht Tilburg