Man bedreigt toezichthouder

zaterdag 18 november 2017

Tilburg - Een 55-jarige Tilburger is op last van de officier van justitie buiten heterdaad aangehouden voor het bedreigen van een toezichthouder van de gemeente Tilburg. De bedreiging vond plaats toen de man op het terrein van de universiteit een bekeuring kreeg omdat zijn hond los liep.

Drie toezichthouders spraken de man op donderdagavond 16 november aan toen hij op de Hogeschoollaan liep met zijn hond. Het dier was niet aangelijnd. Dat is op die locatie wel verplicht. De man kreeg een bekeuring, maar sloeg vervolgens dreigende taal uit richting de toezichthouder. De vrouw deed aangifte bij de politie waarna de officier van justitie toestemming gaf de man aan te houden. Hij werd vrijdag 17 november bij zijn huis aangehouden. De man is meegenomen naar het politiebureau en na verhoor met een proces-verbaal op zak naar huis gestuurd. 

De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen opsporingsambtenaren, politiemensen, hulpverleners en overheidspersoneel en treedt er daadkrachtig tegen op. Wie agressie of geweld pleegt tegen een werknemer met een publieke taak, moet snel en streng worden gestraft. De dader wordt niet alleen strafrechtelijk, maar ook financieel aangepakt voor het veroorzaken van schade. Met het openbaar ministerie is afgesproken dat de strafeis bij geweld tegen medewerkers met een publieke taak altijd wordt verhoogd. Klik hier voor meer informatie over de veilige publieke taak.

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Tilburg | 112 alarmeringen Tilburg | Goedkoop Tanken in Tilburg | Supermarkten in Tilburg | Weerbericht Tilburg