Melding van ruzie leidt tot geweld richting politie

dinsdag 15 augustus 2017

Tilburg - De politie ging maandagavond 14 augustus naar een woning op de Reinevaarstraat in verband met een mogelijke ruzie. Toen zij voor de deur stond, keerde het geweld zich in de richting van de agenten. De man en vrouw werden beiden aangehouden.

Rond 21.30 uur kreeg de politie een melding van een ruzie in de woning. Toen de agenten voor de woning stonden, deed een man de deur open. De man, tevens bewoner, riep dat de agenten weg moesten gaan en haalde niet veel later een ijzeren ketting tevoorschijn. Hier bedreigde hij de agenten mee. Zij voelden zich genoodzaakt om pepperspray te gebruiken. De man werd vervolgens onder controle gebracht, geboeid en aangehouden. 

De politie ging met de vrouw in gesprek. Zij bleek niet woonachtig op het adres. Zij bleek een korte ruzie gehad te hebben met de man. Plots schold de vrouw de agenten uit. Zij werd gewaarschuwd, maar staakte haar beledigingen niet. Hierop werd ook zij aangehouden. Tijdens de aanhouding verzette zij zich hevig en krabde en trapte de agenten. Hier werd aangifte van gedaan.Beide verdachten zitten vast voor verhoor. 

De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen opsporingsambtenaren, politiemensen, hulpverleners en overheidspersoneel en treedt er daadkrachtig tegen op. Wie agressie of geweld pleegt tegen een werknemer met een publieke taak, moet snel en streng worden gestraft. De dader wordt niet alleen strafrechtelijk, maar ook financieel aangepakt voor het veroorzaken van schade. Met het openbaar ministerie is afgesproken dat de strafeis bij geweld tegen medewerkers met een publieke taak altijd wordt verhoogd.

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Tilburg | 112 alarmeringen Tilburg | Goedkoop Tanken in Tilburg | Supermarkten in Tilburg | Weerbericht Tilburg