Restanten van drugslab en opslag aangetroffen in garagebox

vrijdag 28 juli 2017

Tilburg - De politie trof vrijdagochtend 28 juli restanten van een drugslab aan in een garagebox op de Willem Pijperstraat. Hiernaast vond zij duizenden pillen en grote hoeveelheden grondstoffen aan. Er is nog niemand aangehouden.

De agenten deden onderzoek nadat er een anonieme tip was binnengekomen. Toen zij rond 09.30 uur in de garagebox keken, troffen zij restanten van een drugslab aan. De Landelijk Faciliteit Ontmantelen (LFO) werd hierop ingeschakeld. Toen zij ter plaatse kwamen doorzochten zij de ruimte. In totaal werden er rond de 10.000 pillen, tientallen liters grondstoffen en een aantal liters amfetamineolie aangetroffen.  Alle spullen zijn in beslag genomen. De politie doet verder onderzoek. 

Dat de tientallen liters met grondstoffen voor een grote gevaarzetting zorgden, bleek maar weer tijdens het ontmantelen. Eén van de jerrycans bleek lek en veroorzaakte tijdens de afvoer dampvorming met onmiddellijke gezondheidsklachten bij het afvoerend personeel. De inzet van gasmasker bleek nodig. De garagebox ligt op enkele meters afstand van woonhuizen rondom in Tilburg-Noord.  

De LFO is een ondersteunende forensische afdeling binnen de politie die getraind en uitgerust is om op het allerhoogste veiligheidsniveau te kunnen acteren bij zogenaamde CBRN incidenten: chemische, biologische, radiologische of nucleaire incidenten. Daarnaast geeft de LFO veiligheidsadviezen bij risicovolle opsporingsonderzoeken waarbij gevaarlijke stoffen betrokken zijn of doet daar zelf het opsporingsonderzoek indien dit alleen met speciale bescherming bijvoorbeeld kan. Binnen de LFO zijn ook een aantal adviseurs gevaarlijke stoffen van de brandweer werkzaam. De LFO verricht haar werkzaamheden vooral gericht op veiligheid én opsporing. 

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Tilburg | 112 alarmeringen Tilburg | Goedkoop Tanken in Tilburg | Supermarkten in Tilburg | Weerbericht Tilburg