Tilburg | straatinfo

drugs politie meldingen

Koppel aangehouden voor hennepkweek

drugs

Tilburg - Op de Weerselostraat zijn woensdag 1 februari rond 09.00 uur een man (41) en een vrouw (42) aangehouden omdat er in hun huis een hennepkwekerij is gevonden.

Na een tip en daaropvolgend onderzoek vonden agenten op de tweede etage van het huis een kleine kwekerij met 225 planten. Alles is geruimd door een gespecialiseerd bedrijf. Materialen die bij de hennepteelt worden gebruikt zijn in beslag genomen. Ook een auto is in beslag genomen. Het energiebedrijf heeft aangifte gedaan van stroomdiefstal. De stroominstallatie leverde brandgevaar op.

Mocht zich een hennepkwekerij bij u in de buurt bevinden, dan loopt u risico op brand door kortsluiting en lekkage. Criminelen die zich bezighouden met illegale hennepteelt gebruiken onderling veel geweld. De schade die de hennepteelt veroorzaakt is groot. Woningcorporaties en energiebedrijven draaien op voor de kosten veroorzaakt door lekkages, brandschade en illegaal afgetapte energie. Deze kosten worden uiteraard ook doorberekend naar de gebruiker, uiteindelijk betaalt ook u mee aan de schade die wordt veroorzaakt door hennepkwekers.

Ruikt u henneplucht of denkt u dat er een hennepkwekerij in uw buurt zit? Meld verdachte situaties, Onderstaande punten kunnen wijzen op een hennepkwekerij:

-Aanwezigheid van hennepgeur;

-Onveilige situaties door illegale aanpassingen in de meterkast of elektriciteitsaansluiting;

-Constant zoemend of ronkend geluid;

-Beslagen/afgeplakte ramen of gordijnen die nooit opengaan.

Politie, openbaar ministerie en gemeenten geven veel prioriteit aan de aanpak van hennep. Deze plantages veroorzaken vaak stankoverlast, leveren brandgevaar op en bovendien is er dikwijls een relatie met georganiseerde misdaad (geweld, inbraken, overvallen, ripdeals en liquidaties). Burgers die tips hebben over de aanwezigheid van hennepkwekerijen kunnen dit doorgeven:

-via de politieapp of het meldformulier op politie.nl/melden,

-via 0900-8844 of WhatsApp (0612207006),

-anoniem via 0800-7000 of het meldingsformulier van M,

-via het Team Criminele Inlichtingen in een vertrouwelijk gesprek op het nummer 079-3458999

Soortgelijke berichten

Aangehouden voor hennepkweek
Deventer

Aangehouden voor hennepkweek
Hardenberg

Grote partij materialen voor hennepkweek in beslag genomen
Goirle

Hennepkweek inbeslaggenomen
Zwolle

Auto-inbreker aangehouden
Soest

Man aangehouden wegens vuurwapenbezit
Groningen

Invordering rijbewijs voor rijden onder invloed
Heemskerk

Mannen aangehouden na inbraak snackbar
Broek Op Langedijk

Man aangehouden voor bezit harddrugs
Zwolle

Twee dronken vrouwen op motor aangehouden
Vlissingen

kaart

kaart
De lokatie van het bericht is automatisch verkregen. Het kan dus zijn dat het bericht op deze kaart afwijkt van de echte lokatie.

Meer politieberichten uit de regio