Tilburg | straatinfo

drugs politie meldingen

Politie ruimt wietplantages

drugs

Tilburg - De politie ruimde woensdag 17 december 2014 op vier locaties wietkwekerijen. In totaal werden er 444 hennepplanten in beslag genomen en vernietigd. Verder werden vier verdachten aangehouden. Tegen hen volgt een proces-verbaal wegens overtreding van de Opiumwet. In drie gevallen was er gefraudeerd stroom buiten de meter afgetapt.

Groenstraat

In de Groenstraat stond op de zolder en op een slaapkamer intotaal 400 lege potten. Er werden geen planten aangetroffen, wel sporen enresten van de kweek van hennep en eerdere oogsten. De stroom werd op risicovollewijze via diefstal verkregen. Er was hier een reel brandgevaar. In deze zaakzijn (nog) geen verdachten opgepakt.

Schiphollaan

Op de slaapkamer van een woning in de Schiphollaan stuitten deagenten op een wietplantage met 112 hennepplanten. Het lijkt erop dat dekwekerij al langere tijd in werking is. De stroom werd buiten de meter omafgetapt. Er was niemand thuis. De verdachten worden op een later momentverhoord.

Lambert de Wijsstraat

Twee bewoners (vrouw 39 jaar en man 54 jaar) van een huis in deLambert de Wijsstraat werden gearresteerd wegen overtreding van de Opium wet.Eerste verdieping stonden in een grote kweekruimte 300 hennepplanten opgesteld.Bovendien waren er sporen van eerdere oogsten. Ook hier was de stroom op eengevaarlijke manier aangelegd.

Petrus Loosjesstraat

In een woning in de P.Loosjesstraat vonden agenten 32 planten en4.6 kilo reeds geoogste henneptoppen. Twee aanwezige bewoners werdengearresteerd. Het gaat om een man van 44 jaar en een vrouw van 39 jaar. Deelektriciteit ging in dit geval gewoon legaal via de meter

Risico en overlast

De politie en de gemeente Tilburg geven veel prioriteit aan deaanpak van hennepkwekerijen. Deze plantages veroorzaken vaak stankoverlast,leveren brandgevaar op en bovendien is er dikwijls een relatie metgeorganiseerde misdaad (geweld, inbraken, overvallen, ripdeals en liquidaties).Burgers die tips hebben over de aanwezigheid van hennepkwekerijen kunnen ditdoorgeven aan de politie via 0900-8844. Ook kan gebeld worden naar meldlijn MeldMisdaad Anoniem via 0800-7000.

Soortgelijke berichten

Politie ruimt hennepkwekerij
Babberich

Politie ruimt hennepkwekerij en drogerij
Tilburg

Politie ruimt vijf hennepkwekerijen in Tilburg
Tilburg

Politie ruimt hennepkwekerijen in Rijsbergen (2) en Etten-Leur (1)
Rijsbergen

Politie ruimt wietkwekerij
Zonnemaire

Hennepteam ruimt drie kwekerijen
Tilburg

Politie ruimt elf hennepkwekerijen
Tilburg

Politie ruimt hennepkwekerij en drogerij
Tilburg

Politie ruimt drie hennepkwekerijen in Tilburg
Tilburg

Politie ruimt op elf locaties hennep
Tilburg

kaart

kaart
De lokatie van het bericht is automatisch verkregen. Het kan dus zijn dat het bericht op deze kaart afwijkt van de echte lokatie.

Meer politieberichten uit de regio