Tilburg | straatinfo

drugs politie meldingen

Vijf arrestaties in drugsonderzoek

drugs

Tilburg - De politie verrichtte woensdag 18 februari vijf arrestaties in een drugsonderzoek. Tijdens de actie werden drie woningen in Tilburg doorzocht. Bij de doorzoekingen werden diverse soorten en hoeveelheden verdovend middelen aangetroffen. Het ging om zowel hard- als softdrugs. Daarnaast is er beslag gelegd op een groot contant geldbedrag.

De drugsactie vond plaats na een voorafgaand onderzoek. Er warensignalen binnengekomen dat er vermoedelijk in drugs gedeald werd vanuit eenwoning in de wijk Stokhasselt (Tilburg Noord). De andere twee adressen lagen inde wijk Broekhoven en in de wijk Het Zand. Bij de doorzoekingen stuitte depolitie niet alleen op hard- en softdrugs. Ook werd een geldbedrag van enkeletienduizenden euro in contanten en munitie voor een vuurwapen gevonden. Tijdensde doorzoekingen werden vier verdachten opgepakt.

De Belgische verdachte (28) werd op de autosnelweg A-58, bij deafslag Blaak ingerekend. Hij werd opgepakt via een zogenaamde uitpraatprocedure.Een uitpraatprocedure is een procedure die gebruikt wordt bij het veiligaanhouden van een vuurwapengevaarlijke verdachte. Hij wordt met getrokken wapensgecontroleerd door de politie uit het voertuig/de woning gehaald. De agentenhouden van achter een dekking de verdachte onder schot. De verdachten krijgengesproken opdrachten om de arrestatie zonder risico's te laten verlopen. In zijnzwarte Peugeot 308 werd een sporttas vol met henneptoppen aangetroffen.

De vijf arrestanten zijn:

- een 38-jarige man uit Tilburg

- een 26-jarige vrouw uit Tilburg

- een 50-jarige man uit Tilburg

- een 52-jarige man uit Tilburg

- een 28-jarige man uit Laarne (Belgi)

Zij worden verdachten van overtreding van de Opiumwet en zijn in het belang vanhet onderzoek in verzekering gesteld en ingesloten.

Soortgelijke berichten

Nieuwe arrestaties in internationaal drugsonderzoek
Roosendaal

Verdachten aangehouden na drugsonderzoek
Zwolle

Aanhoudingen in drugsonderzoek
Rotterdam

Aanhoudingen in drugsonderzoek
Enschede

Internationale (afpak) actiedag drugsonderzoek
Nederland

Zes aanhoudingen in grootschalig drugsonderzoek
Rotterdam

Dertien arrestaties bij drugsactie
Eindhoven

Tien arrestaties na voetbalwedstrijd
Breda

Arrestaties voor overval Peizerweg
Groningen

Arrestaties in onderzoek naar drugshandel
Helmond

kaart

kaart
De lokatie van het bericht is automatisch verkregen. Het kan dus zijn dat het bericht op deze kaart afwijkt van de echte lokatie.

Meer politieberichten uit de regio