Tilburg | straatinfo

inbraak politie meldingen

Inbrekers leiden politie naar hennepkwekerij

inbraak

Tilburg - Door een inbraak is in een pand aan de Goirkestraat een hennepkwekerij ontdekt. Agenten hielden dinsdagmorgen 10 januari drie inbrekers aan.

De meldkamer van de politie kreeg om 05.10 uur een melding van een alerte buurtbewoner dat er mannen aan het inbreken waren in een huis aan de Goirkestraat. Meerdere agenten reden naar het adres. De inbrekers vluchtten via daken en achtertuinen. Na een achtervolging arresteerden agenten de drie verdachten (20, 24 en 30) in een tuin aan het Edmond Meeliserf. Een mogelijke vierde inbreker werd niet gevonden. De mannen zijn naar het cellencomplex gebracht.

Bij onderzoek naar de braakschade bleek het pand open te zijn. Op zolder vonden de agenten een hennepkwekerij met ongeveer 100 planten. Ook lagen er resten knipafval. De politie is een onderzoek gestart.

Mocht zich een hennepkwekerij bij u in de buurt bevinden, dan loopt u risico op brand door kortsluiting en lekkage. Criminelen die zich bezighouden met illegale hennepteelt gebruiken onderling veel geweld. De schade die de hennepteelt veroorzaakt is groot. Woningcorporaties en energiebedrijven draaien op voor de kosten veroorzaakt door lekkages, brandschade en illegaal afgetapte energie. Deze kosten worden uiteraard ook doorberekend naar de gebruiker, uiteindelijk betaalt ook u mee aan de schade die wordt veroorzaakt door hennepkwekers.

Ruikt u henneplucht of denkt u dat er een hennepkwekerij in uw buurt zit? Meld verdachte situaties, Onderstaande punten kunnen wijzen op een hennepkwekerij:

-Aanwezigheid van hennepgeur;

-Onveilige situaties door illegale aanpassingen in de meterkast of elektriciteitsaansluiting;

-Constant zoemend of ronkend geluid;

-Beslagen/afgeplakte ramen of gordijnen die nooit opengaan.

Politie, openbaar ministerie en gemeenten geven veel prioriteit aan de aanpak van hennep. Deze plantages veroorzaken vaak stankoverlast, leveren brandgevaar op en bovendien is er dikwijls een relatie met georganiseerde misdaad (geweld, inbraken, overvallen, ripdeals en liquidaties). Burgers die tips hebben over de aanwezigheid van hennepkwekerijen kunnen dit doorgeven:

-via de politieapp of het meldformulier op politie.nl/melden,

-via 0900-8844 of WhatsApp (0612207006),

-anoniem via 0800-7000 of het meldingsformulier van M,

-via het Team Criminele Inlichtingen in een vertrouwelijk gesprek op het nummer 079-3458999

Soortgelijke berichten

Inbrekers rippen hennepkwekerij in woning
Breda

Inbrekers aangehouden
Beverwijk

Inbrekers aangehouden
Hoofddorp

Inbrekers aangehouden
Weesp

Inbrekers gezocht
Udenhout

Inbrekers aangehouden
Utrecht

Inbrekers aangehouden
Zaandam

Inbrekers gestoord
Heerhugowaard

Inbrekers overlopen
Bloemendaal

Inbrekers aangehouden
Zoetermeer

kaart

kaart
De lokatie van het bericht is automatisch verkregen. Het kan dus zijn dat het bericht op deze kaart afwijkt van de echte lokatie.

Meer politieberichten uit de regio