NS-medewerker geslagen, verdachte opgepakt

zaterdag 11 november 2017

Tilburg - Een medewerker van de NS is vrijdagavond geslagen door een bekende zwerver op het station.

Op vrijdag 10 november 2017 om 19.20 uur meldde een beveiligingsmedewerker van het Centraal Station in Tilburg zich bij de politie. Tijdens zijn surveillances komt het vaak voor dat hij bedelende zwervers van het perron moeten sturen. Normaal gaan de zwervers al weg als hij er aan komt. Een bekende zwerver in Tilburg, een 34-jarige man, was al eerder door hem die avond weggestuurd. Korte tijd later zag hij hem weer bedelen op het station. Hij verzocht de man om weg te gaan maar deze reageerde helemaal niet. De beveiliger probeerde met zachte dwang om de man te bewegen weg te gaan. Plotseling kreeg hij van de man een keiharde vuistslag in zijn gezicht. Hij verdedigde zich. Toen hij de verdachte aan wilde houden rende deze weg. Hij liet wat spullen achter die werden meegenomen door de beveiliger. De bekende verachte kon korte tijd later aangehouden worden.

De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen opsporingsambtenaren, politiemensen, hulpverleners en overheidspersoneel en treedt er daadkrachtig tegen op. Wie agressie of geweld pleegt tegen een werknemer met een publieke taak, moet snel en streng worden gestraft. De dader wordt niet alleen strafrechtelijk, maar ook financieel aangepakt voor het veroorzaken van schade. Met het openbaar ministerie is afgesproken dat de strafeis bij geweld tegen medewerkers met een publieke taak altijd wordt verhoogd. Klik hier voor meer informatie over de veilige publieke taak.

bron: politie.nl | Categorie: mishandeling-vechtpartij


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Tilburg | 112 alarmeringen Tilburg | Goedkoop Tanken in Tilburg | Supermarkten in Tilburg | Weerbericht Tilburg