Tilburg | straatinfo

mishandeling-vechtpartij politie meldingen

Politie pakt Tilburger op na zware mishandeling van een politiebiker

zondag 29 maart 2009 mishandeling / vechtpartij

De politie heeft vanmorgen op de Paleisring een 45-jarige inwoner uit Rijen aangehouden. Hij wordt ervan verdacht een politiemedewerker zwaar te hebben mishandeld. Twee bekenden van de verdachte mochten mee naar het bureau nadat ze de agent bedreigden. De 32-jarige politiemedewerker deed aangifte.

De politiebiker die vannacht belast was met het houden van toezicht in het centrumgebied van Tilburg bemiddelde vanmorgen rond 05.30 uur bij een opstootje op de Paleisring. Daar hadden op dat moment enkele vrouwen een conflict met elkaar. Op het moment dat de agent de partijen scheidde werd hij aangesproken door een 27-jarige Tilburger. De man uitte diverse bedreigingen in de richting van de agent. Nadat hem gevorderd was te vertrekken werd de politieman vastgepakt door een andere omstander, de 45-jarige Rijenaar. De Rijenaar greep hem bij de keel waardoor de agent geen lucht kreeg. Het lukte de politieman zichzelf na korte tijd te bevrijden. Tijdens deze actie greep de Rijenaar de hand van de agent en draaide zijn vingers om. Een omstander uitte tijdens de mishandeling diverse doodsbedreigingen richting het slachtoffer. Toegesnelde collega's van de politiebiker grepen in en verrichtten drie aanhoudingen. Onderzoek in het ziekenhuis wees uit dat de banden en spieren van de vingers van de agent gescheurd waren.

Soortgelijke berichten

Politie pakt man op die voorbijgangers bespuugt en trapt
Tilburg vrijdag 27 september 2013

Politie pakt drugshandelaren op
Assen zaterdag 13 juni 2009

Man raakt gewond door zwaar vuurwerk in brievenbus
Tilburg vrijdag 02 maart 2018

Politiehond pakt inbreker
Tilburg zaterdag 19 juli 2014

Politiehond pakt woninginbreker
Almere zondag 09 februari 2014

Politiehond pakt twee inbrekers
Huizen zaterdag 15 juni 2013

Fietsendief pakt lokfiets
Tilburg vrijdag 02 oktober 2015

Voetbalteam pakt GSM-dief
Malden vrijdag 29 augustus 2014

Politie pakt overvallers
Nijmegen maandag 15 juni 2009

Politie pakt aanrander op
Breda vrijdag 07 augustus 2015

kaart

kaart
De lokatie van het bericht is automatisch verkregen. Het kan dus zijn dat het bericht op deze kaart afwijkt van de echte lokatie.

Meer politieberichten uit de regio