Tilburg | straatinfo

overige politie meldingen

Politie maakt einde aan "kraakactie" van kunstobject in Tilburg

overige

De politie greep maandagmiddag 20 april in bij de bezetting van een kunstwerk op de Hasseltrotonde in Tilburg. Om redenen van verkeersveiligheid kwam de politie, na overleg met het Openbaar Ministerie en de gemeente Tilburg in actie. Acht personen bevonden zich in het kunstobject en gaven aan dat het ging om een kraakactie. Zij werden rond 16.15 uur door de politie gesommeerd om te vertrekken. Zeven mensen gaven gevolg aan dit bevel. Een 61-jarige man beklom in beschonken toestand vervolgens het dak. De aanwezige agenten besloten uit veiligheidsoverwegingen niet verder in te grijpen.

De Hasseltrotonde is een van de belangrijkste toegangswegen aan de noordelijke kant van Tilburg. Middenop de Hasseltrotonde is een draaiend huis geplaatst. Het is een creatie van de kunstenaar John K rmeling. Juridisch gezien is het geen woning, waardoor er ook geen sprake kon zijn van een kraakactie. De aanwezigheid van personen in en rond het kunstwerk trok veel bekijks. Dit leverde onveilige verkeerssituaties op. Voorbijgangers claxonneerden, minderden vaart en brachten hun auto's zelfs tot stilstand om de actie te aanschouwen of om een reactie te geven. Dit leverde hinder en ergernis op bij achteropkomende automobilisten en leidde tot bijna-ongevallen. De politie was voornemens om de actie v r de avondspits te be indigen. Dat lukte niet doordat de 61-jarige man het dak beklom. Er is nog vergeefs met de inzet van een hoogwerker van de brandweer geprobeerd om hem op andere gedachten te brengen. Om de man verder niet in gevaar te brengen trokken politie en brandweer zich vervolgens terug. De verdachte heeft kort daarna zelfstandig weggegaan bij het kunstobject. Hij krijgt alsnog proces-verbaal voor het niet voldoen aan een bevel of vordering en het verstoren van de openbare orde. Auteur: Jeroen Steenmeijer

Soortgelijke berichten

Politie maakt einde aan ontvoering
Zaltbommel

Grote brand metaalbedrijf Vlaardingen ten einde
Vlaardingen

Politie maakt einde aan ontvoering van meisje
Oude Pekela

Politie maakt einde aan overlast vanuit woning Spijkenisse
Spijkenisse

Vrouw geslagen in winkel
Tilburg

Scooterdief aangehouden
Roosendaal

Hennepteam ruimt drie kwekerijen
Tilburg

Politie zoekt getuigen van ongeval in Chaam
Chaam

Tilburger beschoten bij inbraak in wietplantage
Kaatsheuvel

Meisje zwaargewond door stoeptegel
Tilburg

kaart

kaart
De lokatie van het bericht is automatisch verkregen. Het kan dus zijn dat het bericht op deze kaart afwijkt van de echte lokatie.

Meer politieberichten uit de regio