Tilburg | straatinfo

overval-beroving politie meldingen

Invalide man slachtoffer van straatroof

overval / beroving

Een 45-jarige rolstoeler is woensdagavond 17 juni slachtoffer geworden van een straatroof. Het gehandicapte slachtoffer raakte daarbij licht gewond.
Invalide man slachtoffer van straatroof Een 45-jarige rolstoeler is woensdagavond 17 juni slachtoffer geworden van een straatroof. Het gehandicapte slachtoffer raakte daarbij licht gewond. Het misdrijf vond rond 19.15 uur op de rode fietsbrug nabij de Moersedreef. De 45-jarige Tilburger reed daar in zijn rolstoel en liet zijn hond uit. Vanwege een dwarslaesie is de man aan een aangepaste rolstoel gebonden, die hij bediend met behulp van een mondbesturing. Er stopte een scooter achter hem en hij hoorde een onbekende stem om geld eisen. Vanwege zijn handicap kon de man niet achterom kijken. Vervolgens werd er direct vanaf achteren een greep naar de portemonnee gedaan. Tijdens de beroving het slachtoffer hardhandig vastgepakt door de dader, want zijn T-shirt is bij de schouder gescheurd. Bovendien liep het slachtoffer schrammen op aan zijn bovenlichaam. Door de schermutseling draaide zijn rolstoel 180 graden, waarna de invalide man zijn belager op een scooter zag wegrijden in de richting van de fietscrossbaan. De dader had kans gezien om de portemonnee van zijn weerloze slachtoffer af te pakken. De politie onderzoekt de zaak en roept getuigen of mensen die meer informatie kunnen geven over dit misdrijf op om zich via 0900 88 44 te melden. Waarschijnlijk heeft de dader zijn slachtoffer eerst enige tijd gevolgd, voordat hij toesloeg en hebben mensen dat gezien. Meldingen kunnen ook anoniem worden doorgegeven via Meld Misdaad Anoniem (0800 7000). Auteur: Jeroen Steenmeijer

Soortgelijke berichten

Aanhouding voor straatroof
Roosendaal

Jongen (14) slachtoffer van straatroof
Alkmaar

Aanhouding verdachte straatroof
Loosdrecht

Jongen beroofd van mobiele telefoon
Vlissingen

Pokemon Go
Castricum

Aanhouding na poging straatroof
Arnhem

Straatroof
Tiel

Getuigen straatroof gezocht
Utrecht

Tielenaar ingerekend na straatroof
Tiel

Man gewond na straatroof
Leeuwarden

kaart

kaart
De lokatie van het bericht is automatisch verkregen. Het kan dus zijn dat het bericht op deze kaart afwijkt van de echte lokatie.

Meer politieberichten uit de regio