Tilburg | straatinfo

overval-beroving politie meldingen

Politie pakt verdachte na tasjesroof

overval / beroving

In de Johannes van Zantenstraat vond maandagochtend 16 maart om 11.40 uur een tasjesroof plaats. Daarvan werd een 70-jarige vrouw het slachtoffer. Haar tas (met daarin o.a. haar portemonnee) werd gestolen door een voorbij fietsende man, die op een damesfiets reed. De vrouw raakte bij de beroving niet gewond en zij deed later aangifte in het politiebureau. De politie arresteerde kort na het plegen van het delict een 40-jarige veelpleger uit Tilburg op verdenking van dit misdrijf.
Al bij de melding kwam het signalement de gewaarschuwde agenten bekend voor. Zij besloten daarom positie in te nemen bij de woning van een bekende 'veelpleger' uit Tilburg. Die kwam daar net aangefietst op een damesfiets. Hij paste ook qua kleding in de opgegeven omschrijving. De man werd gearresteerd en ingesloten. Het gaat om een 40-jarige inwoner van Tilburg, die regelmatig met politie en justitie in aanraking is geweest. Hij is in verzekering gesteld. De politie onderzoekt de zaak en roept getuigen op via 0900 88 44 contact op te nemen. Informatie kan ook anoniem worden doorgegeven via Meld Misdaad Anoniem (0800 7000). Meteen na het melding van deze tasjesroof verzond de politie aan 4161 SMS-Alert berichten met het verzoek om uit te kijken naar de dader. 3.815 waren gericht aan burgers uit wijk. De overige 346 sms-jes zijn verstuurd naar politieagenten in de omgeving en winkeliers in de wijk Korvel. Auteur: Jeroen Steenmeijer

Soortgelijke berichten

Politie pakt woninginbreker op heterdaad
Groningen

Politie zoekt slachtoffer tasjesroof
Deventer

Arnhemmer opgepakt na tasjesroof
Arnhem

Tasjesroof
Breda

Politie pakt overvaller bloemenzaak Gorinchem op
Gorinchem

Melding `dode hond` pakt anders uit?
Arnhem

Alerte getuige pakt jonge tasjesdief
Schijndel

Politiehond pakt inbreker
Tilburg

Voetbalteam pakt GSM-dief
Malden

Politie pakt aanrander op
Breda

kaart

kaart
De lokatie van het bericht is automatisch verkregen. Het kan dus zijn dat het bericht op deze kaart afwijkt van de echte lokatie.

Meer politieberichten uit de regio