Toerist wordt slachtoffer van straatroof

zondag 22 oktober 2017

Tilburg - Een 30-jarige man uit Leuven (België) werd zondag 22 oktober het slachtoffer van een straatroof. De politie hield de twee verdachten, een 17-jarige jongen uit Tilburg en een 20-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats op heterdaad aan.

Het slachtoffer verliet rond 02.30 uur een café en liep naar zijn hostel waar hij verbleef. Op de Karrestraat werd hij door twee onbekende mannen vastgegrepen. Hierop werd hij beroofd van zijn portemonnee en telefoon. Vervolgens liep het tweetal weg. Het slachtoffer achtervolgde hen om zijn spullen terug te krijgen. Hij werd vervolgens door hen ter hoogte van de Langestraat vastgegrepen en moest onder dwang geld pinnen in ruil voor zijn spullen. 

De politie surveilleerde in de buurt, waarop de Belg de agenten aansprak. De verdachten stonden nog bij hem en de agenten hielden het duo staande. Tijdens een fouillering kwamen de goederen van het slachtoffer voor de dag. De jongen en de man werden hierop aangehouden. Zij zitten vast voor verder onderzoek.

bron: politie.nl | Categorie: overval-beroving


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Tilburg | 112 alarmeringen Tilburg | Goedkoop Tanken in Tilburg | Supermarkten in Tilburg | Weerbericht Tilburg