Drie vermoedelijke auto-inbrekers aangehouden

zaterdag 5 augustus 2017

Tilburg - Een alerte getuige heeft de politie zaterdag 5 augustus 2017 omstreeks 05.30 uur op het spoor gezet van drie vermoedelijke auto-inbrekers. Op de Rentmeesterlaan werden de drie inzittenden van een personenauto aangehouden die kort daarvoor zou zijn weggereden na een auto-inbraak op de Gasthuisring nabij het Dudokhof. Het gaat om drie Utrechtenaren van 21,21 en 22 jaar.

Een getuige belde de politie nadat hij op de Gasthuisring een harde knal had gehoord, gevolgd door vallend glas en een auto alarm. Hij zag dat twee mannen naar een auto renden en snel instapten, waarna ze met piepende banden wegreden in de richting van het Dudokhof. De getuige gaf direct het signalement van de inzittenden en het merk auto, een VW-Polo, aan de politie door. Er bleek ter plaatse te zijn ingebroken in een bestelauto. Het raam aan de bijrijderszijde was eruit geslagen. 

Agenten zagen enkele minuten na de melding een auto rijden over het Nassauplein die voldeed aan de door de melder opgegeven kenmerken en signalement van de inzittenden. Er werd op de Rentmeesterlaan een stopteken gegeven waaraan werd voldaan. Twee inzittenden bleken voor te komen in de politiecomputer ter zake auto-inbraak. In het voertuig werden diverse inbrekerswerktuigen aangetroffen. Het trio werd aangehouden en ingesloten. Hun betrokkenheid bij de auto-inbraak wordt onderzocht.

 

bron: politie.nl | Categorie: verkeersdelict


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Tilburg | 112 alarmeringen Tilburg | Goedkoop Tanken in Tilburg | Supermarkten in Tilburg | Weerbericht Tilburg