Verkeerscontroles in Tilburg

woensdag 20 september 2017

Tilburg - De politie hield dinsdag 19 september verschillende verkeerscontroles in Tilburg. Op de Reitse Hoevenstraat, de Rueckertbaan en de Burgemeester Letschertweg deelde de politie in totaal 38 bekeuringen uit.

Op de Reitse Hoevenstraat en de Rueckertbaan werden 32 snor- en bromfietsers gecontroleerd. Tien van hen overschreden de constructiesnelheid. Zij kregen naast een proces-verbaal ook een WOK-melding. Een van hen kon geen rijbewijs tonen en drie andere bestuurders bleken niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Een scooter werd in beslag genomen, omdat de bestuurder al twee keer in een korte periode zonder rijbewijs reed. 

Op de Burgemeester Letschertweg en de Rueckertbaan werd er ook op de snelheid van auto’s gecontroleerd. Onder hen reden er 22 te hard. Zij kregen een proces-verbaal. Een automobilist en een bestuurder van een bromfiets hielden tijdens het rijden een telefoon vast. Ook zij kregen een boete.

Een WOK-status houdt in dat de politie namens de Rijksdienst Weg Verkeer (RDW) een rijverbod oplegt. Dat betekent dat u niet meer met uw scooter/brommer op de openbare weg mag rijden. Uw voertuig moet eerst afgevoerd worden en opnieuw gekeurd bij de RDW. De kosten hiervoor zijn voor de eigenaar van de scooter/brommer.

Meer informatie hierover is te vinden op de site van de RDW: WOK-melding

bron: politie.nl | Categorie: verkeersdelict


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Tilburg | 112 alarmeringen Tilburg | Goedkoop Tanken in Tilburg | Supermarkten in Tilburg | Weerbericht Tilburg