Tilburg | straatinfo

wapen politie meldingen

Man aangehouden voor dreigen met vuurwapen

wapen

Tilburg - Zondagavond heeft een speciaal aanhoudingsteam van de politie een man aangehouden die verdacht wordt van het feit dat hij kort daarvoor iemand had bedreigd met een vuurwapen.

Op zondag 8 oktober 2017 om 20.35 uur kwam er een melding binnen bij het Operationeel Centrum. In de Superior de Beerstraat was een bedreiging geweest. Er was daar een man aan de deur gekomen die de aanwezigen met een vuurwapen had bedreigd. Surveillance-eenheden spoedden zich naar de woning. De verdachte was al weg. Er werd aangifte gedaan. Via een app op de telefoon was een ruzie begonnen tussen twee mannen. Plotseling stond de verdachte voor de deur. Toen er open gedaan werd ontaarde de ruzie in een bedreiging met een vuurwapen. De verdachte had het vuurwapen tegen het hoofd van de aangever gezet. Daarna was hij weggegaan.

Er werd direct een onderzoek gestart. Specialisten van de politie werden opgeroepen zoals hondengeleider als geweldsspecialist en een speciale aanhoudingseenheid. Inzet was de aanhouding van de verdachte en het vinden van het wapen. De officier van justitie gaf toestemming om verschillenden woningen binnen te gaan. De verdachte, een 18-jarige Tilburger, werd in een woning aan de Gebroeders van Eijckstraat aangehouden. Na de aanhouding werd die woning doorzocht en troffen de rechercheurs een op een vuurwapen gelijkend alarmpistool aan met knalpatronen. Enkele andere woningen werden doorzocht waaronder de woning van de verdachte zelf en zijn ouderlijk huis. Daar werd verder niets meer aangetroffen. De verdachte is aan het bureau ingesloten voor de nacht. De recherche zal de zaak verder onderzoeken.

Soortgelijke berichten

Man gepakt voor bedreiging met vuurwapen
Deurne

Politie pakt jongen op na melding beroving met vuurwapen
Tilburg

Melding over vuurwapen
Utrecht

Man met vuurwapen aangehouden
Venray

Tiener met imitatie vuurwapen aangehouden
Assendelft

Aanhouding bezit vuurwapen
Vlissingen

Man aangehouden na bedreiging
Vlissingen

Verdachte met vuurwapen dankzij getuige aangehouden
Almelo

Bedreiging met vuurwapen
Castricum

Politie vindt vuurwapen en drugs in berging
Helmond

kaart

kaart
De lokatie van het bericht is automatisch verkregen. Het kan dus zijn dat het bericht op deze kaart afwijkt van de echte lokatie.

Meer politieberichten uit de regio